2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Florentinai

Sveiki!

Visai neseniai, pasibaigus pienui, neturėjau kur dėti "Corn Flakes", tad nusprendžiau išbandyti išgirtuosius FLORENTINUS.
Mano įvertinimas: 8/10
Tikėjausi geresnio skonio, labai lipo prie popieriaus. :D

Svarbiausia, kad tėčiui patiko!


Reikės:
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Kaip paruošti:
  1. Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
  2. Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
  3. Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs  kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
  4. Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Gardinau aguonomis ir razinomis! :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą