2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Pyragas ZEBRIUKAS

Šaltą žiemos vakarą nutarėme išsikepti pyragą ZEBRIUKĄ.

Su drauge likome patenkintos, bet jis nebuvo labai zebriškas... Skanus, paprastas... :)



Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vnt.;
  • Cukrus, 1 skilt.;
  • Pienas, 1 stikl.;
  • Aliejus, 1 stikl.;
  • Miltai, 300 gr.;
  • Soda, 1 a.š.;
  • Vanilinis cukrus, 1 žiups.;
  • Kakava, 2 v.š.;

Gaminimo instrukcija:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.
  2. Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta nepabijokite įdėti dar po šaukštą kitą miltų.
  3. Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. Aš dėjau pradžioj po tris - keturis, bet artėdama link pabaigos pradėjau dėti po du - vieną.
  4. Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.
  5. Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą