Sveiki!
Kadangi labai mėgstu vištienos krūtinėlę, neapsėjau ir padariau ją 'traškią'. Nerealu... Per Naujuosius metus visi pirštukus laižėsi!
Patariu visiems išbandyti!
Reikės:
Vištienos;
Medaus;
Sojos;
prieskonių;
sezamo sėklų;
citrinos sulčių.
Mėsytę supjaustote 2-3 cm dydžio gabaliukais, apšlakstote soja ir pabarstę prieskoniais palaikykite kokį pusvalandį.
Tada imate politileninį maišelį į jį pilate kelis šaukštus bulvių krakmolo ir porą šaukštų miltų, į tą patį maišelį supilate paprieskoniuotus mėsos gabaliukus.
Suimate maišelio galą ir papurtote, kad visi gabalėliai apsivoliotų krakmolo ir miltų mišiniu.
Įkaitinate aliejų ir apkepate paukštieną.
Dėkite po vieną gabalėlį, kad jie nesiliestų ir kepkite iki tol, kol jie pasidarys auksinės spalvos.
Išgriebtus gabaliukus sudėjau ant dubens iškloto popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Tada imate švarią keptuvę ar puodą ir įpyle porą šaukštų augalinio aliejaus apkepinate sezamo sėklas, tada ištirpinate porą šaukšų natūralaus medaus ir porą šaukštų tamsaus sojos padažo, porą šaukštų išspaustų citrinos sulčių.
Maišant matysite, kad padažas gaunasi vientisas ir karamelės spalvos (viskas darosi akimirksniu), supilate traškius paukštienos gabaliukus ir šiek tiek maišant apkepinate.
SKANUMĖLIS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą